Monday, 3 August 2009

10 Perkara Tentang Negara Haram Israel!

Assalamualaikum...

10 perkara tentang negara haram Israel, adakah kita tahu?
  1. Israel merupakan salah satu pembekal rokok terbesar dunia, namun rakyatnya tidak digalakkan menghisap rokok yang mereka cipta kerana mereka tahu akan bahana dalam kandungannya. Kadar pengguna rokok di sana semakin menurun dari masa ke semasa.
  2. Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan. Namun ilmu itu hanya untuk orang luar kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan dalam tempoh jangka masa yang panjang. Penduduk Israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda dalam perubatan harian.
  3. Taktik kaum ibu di Israel ketika mengandung ialah si ibu/isteri akan mendengar si suami membaca, menyanyi atau mereka akan menyelesaikan masalah matematik bersama-sama untuk mendapat bayi yang bijak dan petah kerana pada ketika ini fikiran dan perasaan si isteri adalah bersambungan dengan anak dalam kandungan berbanding anda bercakap padanya di perut.
  4. McDonald di Israel dibuka pada tahun 1993 (lewat berbanding negara-negara lain). Mereka telah membuat pengubahsuaian contohnya dari segi minuman. Mereka menggantikan kopi berkafein kepada teh yang mengandungi polyphenols, iaitu unsur kimia yang berfungsi sebagai antioksidan berkekuatan besar untuk membuang sel rosak dan mencegah kanser. Kita di sini masih lagi menggunakan kafein yang berbahaya.
  5. Di Israel, mereka akan memakan buah-buahan dahulu sebelum memakan makanan utama. Ini kerana hakikatnya dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah-buahan akan menyebabkan kita merasa mengantuk, lemah dan sukar untuk memahami pelajaran di sekolah. Sedangkan di sini kita dimomokkan dengan memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut.
  6. Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al-Aqsa dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya. Gambar-gambar penggalian boleh di dapati di sini.
  7. Majoriti buku sejarah di dunia mengatakan negara-negara Arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967. Padahal faktanya, Israel yang menyerang negara-negara Arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al-Quds dan Tebing Barat. Tetapi mereka mengatakan serangannya itu adalah serangan untuk mempertahankan diri dan antisipasi.
  8. Di Palestin, penduduk kristian Palestin dan Palestin Muslim bersatu melawan penjajah yahudi.
  9. Pelajar-pelajar di sekolah dilatih dengan taktik ketenteraan dalam bersukan seperti menembak dan mamanah bagi melatih otak memfokus sesuatu perkara dan mempersiapkan diri jika perkhidmatan diperlukan dimasa akan datang.
  10. Hosni Mubarak merupakan tulang belakang Israel dan Amerika selama 30 tahun.
Wallahua'lam...
Ini Negara yang telah menindas saudara-saudara kita tanpa belas kasihan, merampas hak-hak umat Islam dan merosakkan Masjid Suci Al-Aqsa. Mereka menyeksa dan membunuh saudara-saudara kita, JANGAN SESEKALI REDHA DAN MENYOKONG NEGARA HARAM INI! REDHA kita kepada kewujudan mereka bermakna REDHA KITA KEPADA KEKEJAMAN ISRAEL TERHADAP SAUDARA-SAUDARA ISLAM KITA!
sumber :
http://zharifalimin.blogspot.com/2011/10/10-perkara-tentang-israel-yang-kita.html
http://www.ceritamamat.com/10-perkara-yahudi-yang-perlu-kita-tahu
Tegakkan Khilafah Islamiyah

No comments: