>

Thursday, 3 November 2011

Perempuan Lebih Cerewet Berbanding Lelaki?

Assalamualaikum...

Lelaki
1.     Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2.     Sampai kedai makan, terus masuk
3.     Ambil pinggan
4.     Letak nasi
5.     Letak lauk
6.     Pergi kaunter, bayar nasi dan air sekali
7.     Makan
8.     Habis
9.     Balik office atau
10. Pergi surau

Perempuan
1.     Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2.     Perhatikan orang lain waktu tengah jalan
3.     Sempat mengumpat dulu
4.     Sambil jalan, betulkan tudung dulu, tengok baju kemas ke tak, tengok kasut kotor ke tak
5.     Tengok baju orang lain, especially yang lebih cantik daripada baju sendiri.
6.     Sampai kedai makan, jenguk² dulu
7.     Kalau ramai orang, cari kedai lain
8.     Jalan² lagi
9.     Dah puas hati, baru masuk
10.  Survey lauk² dulu 2 - 3 minit.
11. Cari² pinggan, ambil pinggan
12. Belek² pinggan, bersih ke? Tak bersih? Eeeeiii...
13. Dah puas hati, baru ambil nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit² dan slow²
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi Banyak sangat pulak...
17. Tak puas hati, banyak lagi... Buang lagi.. (tinggal sejemput je)
18. Godek² sikit nasi dalam pinggan 2 minit
19. Cari lauk²Survey dulu keliling meja. Tengok sana, tengok sini
20. Jengok dalam bekas lauk, ambil kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? Sambil tu tengok² orang keliling, jeling²...
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Cari sayur pulak!
26. Ambil sayur lepas dah survey dan keliling 2 minit
27. Pergi kaunter bayaran
28. Tengok² nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan² "alamak...banyak lah aku amek"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet... Belek² celah kad² bank, celah kad² nama, celah gambar²...
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sebab nasi mahal sangat)
34. Tutup dompet. Ambil nasi
35. Tinjau² tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk.. Alamak kotor lah!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk...
39. Alamak! Air tak order lagi...
40. Tinjau² keliling, cari orang order air.. Sambil tangan betulkan tudung...
41. Order air
42. Bangun
43. Ambil sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambil Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok² orang keliling sambil makan
55. Makan separuh... Kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garfu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak² dengan member cakap makanan tak sedap
60. Ngumpat²...Tengok² orang
61. Pukul 2 petang, balik office...
62. Ambil beg makeup, pergi surau!
Senyum sorang² bila aku baca dekat blog dekat atas tentang perbezaan antara lelaki dengan perempuan. Atau, dengan lebih mudah, siapa yang lebih cerewet? Aku akui, kebanyakan perempuan memang macam tu. Betul tak kaum hawa ku sekalian? ƗƗiƗƗiƗƗi "̮ Tapi, lelaki kena jaga² sikit sebabnya perempuan yang cerewet adalah perempuan yang ingat secara details tentang apa yang kamu buat. Jangan ingat perempuan cepat lupa. ƗƗiƗƗiƗƗi "̮ Kan? Kan? 

16 comments:

Asfiza said...

hahahaha..adoi..kena diri sendiri..kekeke

@LiYaNNuaR ツ said...

ecelikan... 'cerewet' ini suatu kePERLUan... jika tidakk... x indah la dunia ini... kan.. kan.. kannn!!

btw, salam kenal di alam maya!

AdaNaz87 said...

@Asfiza,ha². memang kena dengan diri perempuan sendiri. redha je lah. nak wat camne. dah kenyataan. ha². =."

AdaNaz87 said...

@@LiYaNNuaR ツ,betul tu. tapi kena cerewet secara sederhana. eh. camne tu? =." tanpa wanita, tiadalah lelaki dan sebaliknya. kan?

salam kenal jugaaa! ((;

Jobless Girl said...

Hahah.. betul juga.

cik helena said...

52 kau beza.hahaha!memang ..

AdaNaz87 said...

@cik helena,tu lah pasal. redha je lah. ekekekeke. ;p

AdaNaz87 said...

@Jobless Girl,memang betul kan? ;p

dayu_myself said...

betul la kan...
prmpuan bende remeh2 pun kkdang nk kene amek kire...
lki2 men sebat jek..
hahahhaha
lawak2..
^__^

AdaNaz87 said...

@dayu_myself,tahu takpe. lelaki ni tak kisah. nak wat camne, perempuan ade 9 nafsu 1 akal. lelaki lak 1 nafsu 9 akal. redha je lah. =."

Run Away said...

perempuan memang menyusah kana..OMG..hahahah...

AdaNaz87 said...

@Run Away,ala jangan lah cakap cenggitu. bukan menyusahkan tapi cerewet. ekekeke. ;p

Aema akma said...

perempuan biasela...hahaha

AdaNaz87 said...

@Aema akma,betul tu! ;p

normi nieza said...

haha...cam sama jer ngn kita..:)

AdaNaz87 said...

@normi nieza, semua perempuan memang macam tu kot. =p