Thursday, 16 February 2012

Kaabah Dari Segi Kajian Saintifik.

Assalamualaikum...

Sedikit maklumat berkaitan Kaabah...
indahnyaaa! Subhanallah!
 1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.
 2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.
 3. Tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada serangan penyakit.
 4. Graviti tinggi = elektron negatif yang berkumpul di situ tinggi = doa akan termakbul kerana di situ adalah tempat gema atau ruang dari masa serentak.
 5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah SWT.
 6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.
 7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah . Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaaba kerana tekanan graviti yang tinggi.
 8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itulah jika bersembahyang di MasjidilHaram walaupun di tempat terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.
 9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.
 10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan teransang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.
 11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. Semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.
 12. Peredaran darah atau apa sahaja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru, dengan mengelilingi Kaabah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.
 13. Manakala bilangan tujuk itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.
 14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma (lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus drai Kaabah. Sebab itulah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk yang telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.
 15. Selepas selesai semua itulah baru lah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan atena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.
Sesungguhnya hanya Allah Yang Maha Mengetahui. Wallahua'lam.

Jazaa Kallaahu Khairan,