Tuesday, 19 July 2011

Review - Angry Bird Disukai Ramai.




Assalamualaikum...

Sejak kebelakangan ni, aktiviti hujung minggu dan selepas balik kerja aku dengan encek Suami adalah bermain game angry birds sampai larut malamKadang² sampai tv pun dibiarkan terpasang dan tak tengok langsung pun. Punya ralat aku dengan encek Suami main game angry birds ni. Terutama encek Suami lah. Sampaikan air minum depan mata pun nak mintak tolong aku ambilkan. Amboi, amboi. Manjanyelah Abang ye! Upah 50 sen sekali tolong, please! Bila encek Suami tak dapat nak ke next level, boleh pulak encek Suami mintak aku tolong beliau sattle kan. Alololo. Nampak sangat aku terer lagi dari encek Suami. Kan? Kan? Sila mengaku ye, Abang! :P Pada sesiapa yang tak tahu apa itu angry birds, boleh tengok video trailer game angry birds dekat atas ni. Memang syok! Geram pun ade bila nak ke level seterusnya, payah bebenor haiwan hijau behidung bulat tu nak mati. Aiyark! -.-" ƗƗuƗƗuƗƗu "̮ 

Aku tahu pasal angry birds ni pun daripada seorang senior sekolah menengah. One day, kakak tu post status tentang angry birds dekat facebook. Then, aku pun try lah google nak tahu ape sebenarnya benda alah ni. Sampai ramai sangat pot pet pot pet pasal angry birds ni. La, rupa²nya game! Tapi, it's so cute. Terus jatuh cinta pandang pertama. ƗƗaƗƗaƗƗa "̮  Game angry birds ni boleh jugak main secara online dekat google chrome. Tapi, yang tak bestnya bila kita shut down kan pc, bila kita on balik, kita kena start main balik dari level 1. Tapi aku tak pasti main secara online ni full version atau trial version. Kalau nak download pun boleh jugak. Tapi it's just a trial version okey?

Petang semalam lepas balik kerja, aku dengan encek Suami singgah sekejap dekat pasar malam nak beli bahan mentah untuk stok dapur. Masa nak balik, encek Suami ternampak cd game angry birds. Apalagi, terus bayar dekat tokey cina tu tanpa fikir panjang. Mula² takut jugak sebab kadang² orang yang jual cd games ni menipu. Dikatanya full version tapi sebenarnya trial version. Dikatanya takde virus tapi sebenarnya banyak sangat worm dalam cd tu. Balik rumah, encek Suami terus install dekat laptop. Akhirnya, BERJAYA! Malam tadi encek Suami dah sampai level 2. Korang yang layan game ni dah sampai level berapa?
tshirt angry bidrs
housing angry birds
pillow angry birds
keychain angry birds
wallet angry birds
kasut angry birds
Lepas ni nak cari bantal angry birds lah! Sebab nampak comel sangat². Nak buat koleksi dalam bilik. Tapi, yang haiwan hijau hidung bulat tu tak nak beli. Harem! ƗƗuƗƗuƗƗu "̮ Kalau korang semua nak beli stuff angry birds ni, boleh pergi dekat fanpage Angry Bird Malaysia Toy Sale. atau pergi terus dekat uptown Danau Kota. Confirm, rambang mata! 

5 comments:

Fatiha Kamarudin said...

nak satu kak~ hehe :)

comeliness_zaty said...

ala, npe rmi sgt ske angry birds ni ye? bes ye? ase cm rugi plak xtaaw pape sal ni..huhu

AdaNaz87 said...

Fatiha Kamarudin, nak satu? akak pun belum beli stuff angry birds ni lagi. camne nak bagi? ;p

AdaNaz87 said...

comeliness_zaty, a'ah sebab die best! hihi. try lah main. confirm pagi petang malam asyik main je game ni. ;p

Jaslin Jamaludin said...

yg pillow tu cute! seems like real. tambah2 yg kuning yg semacam menjeling tu. HAHA.