>

Sunday, 9 August 2009

Whiteheads, Nyah Kau Dari Muka Ku!

Assalamualaikum...
sumber : www.google.com
Sejak dua menjak ni, aku memang rasa down sangat dek whiteheads yang tengah membiak dengan aktifnya dekat kulit muka aku terutamanya dekat area hidung. Walaupun takde lah nampak sangat bila dari jauh, tapi once make up dah tanggal, memang sangat-sangat jelas bintik-bintik putih. Kadang-kadang tu rasa geram sangat-sangat sampaikan jalan terakhir adalah dengan menggunakan jari. Kutil sana kutil sini sampai merah-merah macam badut dah hidung aku.

Mungkin sebab kulit aku berminyak sangat. Sebab tu liang-liang roma dekat area hidung memerangkap minyak. Dan terhasillah whiteheads. Eh, yeke aku punya teori ni? Ke salah sebenarnya. Hentam je lah. Tengah mencari-cari jugak dekat google, macam mana nak hilangkan whiteheads ni. Kalau boleh nak hilangkan sampai bila-bila. Tak larat dah nak kutil sana kutil sini. Lagipun guna kuku bukan elok sangat pun. Makin merebak lagi banyak ade lah. Nak buat macam mana kan, nak pergi facial dekat spa atau saloon memang tak lah. Bukan rajin sangat nak menunggu turn dan duduk lama-lama dalam spa tu. Tapi, ape salahnya kan kalau nak try sekali-sekala. Yelah, kena manjakan diri jugak. Kalau tak, tu yang jadi merajuk sampai degil sangat nak hilangkan.

Next entry, aku update entry tentang macam mana nak hilangkan whiteheads daripada kulit muka. Buat masa sekarang, nak taknak kena redha je lah.

4 comments:

alif.nun.ya.nun said...

wah dah bule kuhmen!!!
tempek bedaksejuk..hee

AdawiyahAkbar said...

oh! adek bole elok ke?
skrg pn tgh menempek bedak sejuk.
tp susa nak ilangkan.
nnti whitehead menjelma kembali.
benci whiteheads!!!!

alif.nun.ya.nun said...

xpon gune mesin rumput uh!!kompem ilang..

AdawiyahAkbar said...

ceh! poorah la adek!
dengki dgn akak ye? :p